Van de Bestuurstafel, Mei

0
1142
Hand in Hand, Van de Bestuurstafel Logo

Elke maand verschijnt in het officiële Feyenoord Magazine van de Feyenoord Supportersvereniging: Hand in Hand dit artikel. Hier brengen wij de leden van de FSV op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond de vereniging. Zo steken wij veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord supporters en onze leden in het bijzonder. Wij voeren gesprekken met vele partijen en doen hieronder daarvan kort verslag.

FSV praat over de organisatie rond de finale

Na winst in de bekerwedstrijd tegen AZ volgde op 16 maart overleg over de finale. De KNVB had zowel FC Utrecht als Feyenoord gevraagd supporters uit te nodigen. Ook was een afvaardiging van de politie van beide korpsen aanwezig. Doel was het bespreken van de finale en kijken wat er mogelijk is om aan elkaars wensen tegemoet te komen.

Kameraadjes van de FSV nog altijd een succes

Op 28 maart vond de Kameraadjes dag plaats. De Kameraadjes is een samenwerkingsverband tussen Feyenoord en de Feyenoord Supportersvereniging. Wij waren vertegenwoordigd met een activiteit in de Legioenzaal waarbij kinderen zelf een vlag konden ontwerpen. De maker van het mooiste ontwerp mag een keer als mascotte het veld op bij een thuiswedstrijd. Tevens zijn er honderden tasjes met FSV-attributen uitgedeeld aan de jonge supporters. Het was erg druk in de Legioenzaal, we kijken dan ook terug op een geslaagde dag!

Supportersraad komt weer bij elkaar

Op 30 maart vond de driemaandelijkse Feyenoord Supportersraad (FSR) plaats. Hierbij gaan 23 supporters, die bij elkaar een doorsnede van de Feyenoord supporters vormen, in gesprek met de clubleiding over diverse onderwerpen. Deze bijeenkomst was een bijzondere, omdat burgemeester Aboutaleb, korpschef Frank Paauw en Directeur Veiligheid André Vervooren te gast waren.

Er werd onder andere stevig gediscussieerd over de mars van onvrede voorafgaand aan de wedstrijd tegen Roda JC. Bij deze mars werden 326 supporters aangehouden. De FSR had veel vragen over de beslissingen die op die dag zijn genomen.

Hand in Hand krijgt volledige steun van het bestuur van de FSV

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior op 2 april spraken enkele bestuursleden met een deel van de redactie van dit mooie magazine. In dit prettige gesprek kwam sterk naar voren dat de onafhankelijkheid van de Feyenoord Supportersvereniging bij een ieder hoog in het vaandel staat.

‘High’-dag brengt de FSV kleurrijke toekomst

Op 3 april hielden we een brainstorm dag. Op deze dag hebben we met zo’n 30 betrokken supporters onder begeleiding van een aantal experts ideeën geopperd die bijdragen aan de toekomst van een sterke supportersvereniging. Deze dag heeft bij de vrijwilligers en het bestuur voor veel enthousiasme en betrokkenheid gezorgd. Het bestuur is iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van deze dag, of de voorbereiding daarvan, erg dankbaar.

In gesprek met de Nationale Ombudsman en Vereeniging De Feijenoorder

Op 6 april heeft een gesprek plaatsgevonden met de nationale Ombudsman. De nationale Ombudsman Van Zutphen onderzoekt de rechtmatigheid van de aanhouding bij eerder benoemde mars van onvrede. We trekken hierin op met Vereeniging De Feijenoorder en hebben gezamenlijk de vragen van de onderzoekers beantwoord en hen waar mogelijk van informatie voorzien. Deze vragen gingen niet alleen over de aanhoudingen, maar ook over het voortraject. Het bestuur van de vereniging is erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek en zal dit met bovengemiddelde interesse blijven volgen.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder