Van de Bestuurstafel, Juni

0
912
Hand in Hand, Van de Bestuurstafel Logo

Elke maand verschijnt in het officiële Feyenoord Magazine van de Feyenoord Supportersvereniging: Hand in Hand dit artikel. Hier brengen wij de leden van de FSV op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond de vereniging. Zo steken wij veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord supporters en onze leden in het bijzonder. Wij voeren gesprekken met vele partijen en doen hieronder daarvan kort verslag.

FSV praat met Bert van Oostveen en Gijs de Jong over voetbalproblematiek

Op 7 april heeft een gesprek plaatsgevonden tussen KNVB functionarissen Bert van  Oostveen (directeur betaald voetbal) en Gijs de Jong (operationeel directeur betaald voetbal) en de voorzitters van de supportersverenigingen van Feyenoord en Ajax. Aanleiding was een aantal negatieve incidenten in het betaalde voetbal.  Er wordt onder andere gesproken over de Johan Cruijff schaal. De FSV is van mening dat er minimaal evenveel kaarten beschikbaar  moeten zijn voor de Feyenoordsupporters  als voor de supporters van de tegenstander.

Door voorzitter Wim van Merkensteijn wordt ook de behandeling van uitsupporters ter discussie gesteld. Er gaat namelijk gelukkig ook heel veel goed. Een mooi voorbeeld daarvan was de uitwedstrijd N.E.C. – Feyenoord waar supporters van beide clubs door elkaar heen zaten in een vergroot uitvak.

De FSV staat voor een gastvrij ontvangst

De Feyenoord Supportersvereniging staat voor een gastvrij ontvangst van uitsupporters. Om supporters van de tegenpartij tegemoet te komen heeft de FSV deze maand een nieuwe pagina toegevoegd aan haar website. Daar staat bijvoorbeeld informatie over de afmetingen van het uitvak. Neem ook een kijkje door hier te klikken.

Varkenoord ook open met de Bekerfinale!

Op 7 april vindt in de avonduren een gesprek plaats met de Algemeen Manager van de Sportclub Feyenoord in het bijzijn van de politie over het openstellen van Varkenoord voorafgaand aan de bekerfinale. Alle partijen denken dat het goed is wanneer de kantine open is zodat supporters op de voor hen vertrouwde omgeving van een drankje en gezelligheid kunnen genieten. Vele honderden supporters hebben gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Met als gevolg dat anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd al het bier op was.

Gesprek met de gemeente over een eventuele huldiging op de Coolsingel

Een dag later, op 8 april, heeft een afvaardiging van het FSV bestuur een gesprek op het gemeentehuis. Daar wordt gesproken over mogelijke scenario’s met name wat de voorwaarden zijn voor een huldiging wanneer Feyenoord de beker wint. Er wordt medegedeeld dat Feyenoord bij bekerwinst maandagmorgen om half 12 op het stadhuis zal worden uitgenodigd door de burgemeester. De FSV wordt gevraagd of onder deze voorwaarden een huldiging moet plaatsvinden. Uiteraard stemt de FSV in. Ruim 35.000 supporters waren aanwezig op de Coolsingel tijdens de huldiging.

Supporterscollectief komt van de grond

Maandag 11 april is er in Utrecht een overleg met supportersverenigingen van andere clubs. Al enige maanden is er gewerkt aan oprichting van een landelijk supporterscollectief, de FSV heeft hieraan bijgedragen. Dit collectief met de naam Supporterscollectief Nederland is inmiddels gelanceerd. Door structureel deel te nemen aan de expertgroep voetbal en veiligheid denken we ook op landelijk niveau de belangen van voetbalsupporters, en daarmee ook onze leden, te kunnen behartigen.

Remco Ravenhorst doet ‘een bakkie’ met de President Commissaris

Dinsdagavond 12 april vindt er in de avonduren een gesprek plaats tussen President Commissaris van Feyenoord Gerard Hoetmer en algemeen bestuurslid Remco Ravenhorst. Het gesprek heeft geen agenda en een informeel karakter. Een diversiteit aan onderwerpen wordt besproken. Een voorbeeld daarvan is hoe het gaat bij de club, bij de supportersvereniging en de relatie tussen de club en een deel van de achterban. Ook wordt er vrijuit gesproken over de rol van de supportersvereniging, wat we dan van elkaar kunnen verwachten, wat daar voor nodig is en welke stappen we kunnen zetten om daar verder mee te komen. De Feyenoord Supportersvereniging wil er zijn voor elke supporter. Of je nu de club op afstand volgt of elke uit- en thuiswedstrijd aanwezig bent, of je nu zit op dure stoelen of elke euro moet omdraaien voor een (seizoen)kaart: We zijn allemaal Feyenoorders! Het is een prettig gesprek wat uiteindelijk ruim 2.5 uur duurt met een belangrijke boodschap: een serieuze en respectvolle relatie tussen club en achterban maakt Feyenoord nog groter en mooier!

Op 21 april heeft voorzitter Wim van Merkensteijn een (kennismakings)gesprek met politie Korpschef Frank Paauw. Er wordt gesproken over normalisatie rond het voetbal.

Bekerfinale werd de kers zonder taart

Wat 24 april voor dag was hoeven we u waarschijnlijk niet uit te leggen. Die geweldige bekerfinale staat ons allemaal nog helder voor de geest. Nadat op zaterdag  circa 150 vrijwilligers in de weer zijn geweest om de sfeeractie voor te bereiden is het op de zondag eindelijk zo ver. Voorafgaand aan de wedstrijd leidt bestuurslid Remco Ravenhorst op verzoek 2e kamerleden Madeleine van Toorenburg (CDA) en Hanke Bruins Slot (CDA) rond. Tijdens deze korte rondleiding wordt in het bijzijn van een KNVB delegatie wat verteld over de sfeeractie – natuurlijk veel gekker dan die van Utrecht – en kan een bezoek aan de Legioenzaal niet uitblijven.

FSV & De Feijenoorder voortaan: FSV De Feijenoorder

Op frequente basis wordt er overlegd  met bestuursleden van Vereeniging De Feijenoorder. Zo besloten we op 25 april in gezamenlijkheid om op de dag dat de FSV 85 jaar bestaat naar de achterban te communiceren dat we de krachten gaan bundelen in één sterke vereniging. Daarover vind u verderop in dit prachtige blad meer.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder