Chong: ”Ik zal altijd een Feyenoorder blijven”

0
27673

Tahith Chong verruilt de jeugdopleiding van Feyenoord deze zomer voor die van Manchester United. Gesprekken over een contract tussen het 16-jarige talent en Feyenoord leverden geen akkoord op, waarna Chong koos voor de overstap naar Engeland.

In een tweedelig exclusief interview met FR12 blikt Chong vandaag (donderdag) terug op zijn tijd bij de Rotterdamse club en spreekt hij morgen over zijn transfer naar de Engelse topclub.
“In 2009 kwam ik van Curacao naar Nederland voor een stage bij Feyenoord, die John de Wolf voor mij had geregeld”, zegt Chong tegenover FR12, “Ik werd aangenomen en begon in de D3. Het was voor mij heel bijzonder en ik was zeker trots. Toen ik overkwam vanaf de Antillen wist ik nog niet hoe groot Feyenoord was, maar eenmaal bij de club werd het snel duidelijk. Feyenoord is zo’n grote club en de supporters zijn fantastisch. De eerste keer toen ik in de Kuip was, kreeg ik gelijk kippenvel, echt mooi om te zien.”

“Ik ben in de jaren dat ik bij Feyenoord in de jeugd speelde een echte Feyenoorder geworden en zal dat ook altijd blijven. Ik volg de club iedere dag via internet, kijk elke wedstrijd en ook mijn familie is fan van de club. Mijn moeder is een echte supporter. Als je tegen haar een slecht woord over Feyenoord zegt heb je een groot probleem”, zegt hij lachend.

De buitenspeler kijkt met een goed en dankbaar gevoel terug op zijn periode bij de club. “Het was een leuke tijd en ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt. Vooral in de C1 heb ik veel geleerd en goede stappen gezet. Trainer Jeffrey Oost heeft mij daar goed geholpen en van hem heb ik veel geleerd. Ik ben Feyenoord echt heel dankbaar dat ik bij de club heb mogen spelen en zal nooit vergeten wat de club voor mij heeft gedaan.”

Met een prijs op zak neemt Chong afscheid van de club. “Ik denk dat we een prima seizoen achter de rug hebben met Feyenoord O17. Helaas grepen we net naast de titel, maar de beker is een mooie afsluiting van het jaar. Het is mooi dat ik met een prijs kan vertrekken bij de club.”

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder

LAAT EEN REACTIE ACHTER