”Nicolai Jörgensen. Ik ken hem, hij zal iets laten zien in de Kuip.”

0
3775

Teleurgesteld vlogen de spelers van Zweden gisteren terug naar Stockholm, als nummer 4 van poule E. Maar John Guidetti, één van hen, keek ook alweer vooruit. Begin september ontvangt Zweden in Solna Oranje voor de WK-kwalificatie.

,,Natuurlijk doet het pijn dat het EK er al op zit”, aldus de 24-jarige spits. ,,En natuurlijk is het apart dat we verder moeten zonder Zlatan. Maar zo gaat dat, Oranje weet er ook alles van. Een generatie stopt en de jonge spelers moeten de kar gaan trekken.

,,Ik kijk nu al uit naar het duel met Nederland. September wordt sowieso bijzonder, mijn vrouw Sanna is uitgerekend rond 6 september. Maar het is thuis, die wedstrijd laat ik niet lopen.”

Guidetti viel in tegen Ierland en België en begon tegen Italië. Zijn erelijst: negen interlands, één goal. Nu Ibrahimovic, Källstrom en Isaksson stoppen als international, breekt er een nieuwe periode aan voor het Zweeds voetbal, waarbij Guidetti wordt gezien als vaandeldrager. Na zijn jaar bij Feyenoord, met twintig competitiegoals, verloor hij door een virus kracht in één been en miste hij het EK 2012. Na ManCity, Stoke City en Celtic ging hij naar Celta de Vigo, waar hij vorig seizoen twaalf goals maakte. ,,Het ging lekker, ik scoorde tegen Barcelona, Atlético Madrid en Valencia. En ik werd Europees kampioen met Jong Zweden. Die lichting moet het nu doen.”

Guidetti verwacht in Solna bekenden te treffen. ,,Mijn oude teammaat Stefan de Vrij zal dan weer fit zijn. En Tonny Vilhena zit nu bij Oranje. Hij blijft bij Feyenoord, hè? En ze hebben een Deen gehaald, Nicolai Jörgensen. Ik ken hem, hij zal iets laten zien in de Kuip.”

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder