Vertrekkende Chong: ”Ik ben geen geldwolf”

0
4014

Tahith Chong verruilt de jeugdopleiding van Feyenoord deze zomer voor die van Manchester United. Contractonderhandelingen tussen het 16-jarige talent en Feyenoord leverden geen akkoord op, waarna Chong koos voor de overstap naar Engeland. In een tweedelig interview met FR12 keek Chong gisteren (donderdag) terug op zijn tijd bij de Rotterdamse club en wordt er vandaag (vrijdag) vooruit gekeken.

”Helaas ben ik er met Feyenoord niet uitgekomen toen we in gesprek waren over een contract”, zegt hij in gesprek met FR12. ”Ik had graag langer bij Feyenoord willen blijven, want het is echt mijn cluppie. De gesprekken waren heel vaag en ik had daar meer van verwacht. Pas na die gesprekken ging ik praten met Manchester United en heb ik daarvoor gekozen. Veel mensen roepen dat ik het voor het geld doe, maar ik ben geen geldwolf. Ik kies voor het sportieve avontuur en het is voor mij nu tijd om vooruit te kijken.”

“Ik begin in Manchester in de A1 en mag soms meedoen in Manchester United U21”, vertelt hij. “Ik ben er nu een paar keer geweest en ben zeker onder de indruk van de club.

Manchester United heeft echt een mooie accommodatie voor de jeugd en het is aan mij om daar stappen te gaan maken. Mijn ouders gaan ook mee naar Engeland, fijn om hun steun daar te hebben daar.”
Via sociale media sprak Chong al met enkele toekomstige teamgenoten. “Naast mij zijn er nog twee andere jongens aangetrokken voor de A1 en het team bestaat verder uit Engelse jongens”, zegt hij. “Via Instagram heb ik al contact gehad met drie jongens uit het team, maar verder ken ik de ploeg nog niet. Ik ben benieuwd.”

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder