Eerste training maakt indruk op Hanson en Hamer

0
4401

Er waren vandaag in de Kuip veel nieuwe gezichten te zien bij de eerste training van Feyenoord, die door duizenden supporters werd bezocht. Onder de nieuwe spelers Gustavo Hamer (foto uiterst rechts) en Emil Hansson (tweede van rechts) beiden afkomstig van de Feyenoord Academy. De twee nieuwelingen waren zeer onder de indruk van de bijzondere ontvangst in De Kuip.

Gras onder de voeten

De in Brazilië geboren Gustavo Hamer (19) was bijzonder geïmponeerd door het aantal fans dat was komen kijken. ,,Mooi dat er zoveel publiek aanwezig was. En ik moet ook zeggen dat het heerlijk was om weer het gras onder mijn voeten te voelen. Ik heb best wel wat voor mezelf gedaan de afgelopen weken, maar dat bestond hoofdzakelijk uit duurlopen. Dan is het echt fijn om iedereen weer te zien en in de Kuip te mogen trainen met de eerste selectie.”

Nieuw contract

Het was voor Hamer niet helemaal nieuw om met de A-selectie mee te trainen. ,,Ook vorig seizoen, toen ik nog in de A1 speelde, heb ik al een paar keer meegetraind, dus ik kende de meeste spelers al. Dat maakte het wel wat makkelijker.” De talentvolle controlerende middenvelder heeft enkele maanden geleden in De Kuip een nieuw contract getekend, waardoor de aanvoerder van Feyenoord Onder 19 tot medio 2019 aan de club verbonden is.

Enorm blij

Een grote verrassing was de aanwezigheid van het Noorse talent Emil Hansson, net achttien jaar geworden en nog A-junior. De aanvallende middenvelder was al enkele weken geleden op de hoogte gebracht van het feit dat hij zich op de eerste training van de selectie van de Rotterdammers zou moeten melden. ,,Voor ik met vakantie ging naar Noorwegen kreeg ik dat inderdaad te horen en daar was ik natuurlijk enorm blij mee,” aldus Hansson. De middenvelder kwam vorige seizoen over van de Noorse club SK Brann. Hij speelde het afgelopen seizoen ook in A1 van Feyenoord, samen met Gustavo Hamer en doelman Justin Bijlow.

Goed naar de zin

De Noorse jeugdinternational tekende bijna een jaar geleden een contract bij Feyenoord dat hem tot medio 2018 aan de club bindt. ,,Ik denk dat mijn eerste jaar bij Feyenoord over het algemeen best goed is verlopen,” gaat Hansson verder. ,,En dat ik nu ben uitgenodigd op de openingstraining van de eerste selectie van Feyenoord geeft enorm veel vertrouwen, Ik hoop Feyenoord de komende jaren te laten zien dat ze me niet voor niets uit Noorwegen hebben gehaald. Ik heb het hier goed naar mijn zin in Rotterdam.”

Volgende stappen

Op 13-jarige leeftijd liep Hansson voor het eerst stage op Varkenoord. Sindsdien ontwikkelde hij een zeer warm gevoel bij Feyenoord. ,,Dat ik nu echt een contract teken, voelt daardoor voor mij een beetje als thuiskomen,” vertelde de middenvelder destijds. ,,Tegelijkertijd is het natuurlijk een grote stap om Noorwegen achter te laten, maar ik heb het gevoel dat dit de juiste plek voor mij is om me verder te ontwikkelen. Ik heb het afgelopen seizoen in Onder 19 gespeeld en nu hoop ik dat ik de volgende stappen kan gaan zetten bij Feyenoord.”

Justin Bijlow

Naast Hamer en Hansson was ook de talentvolle doelman Justin Bijlow aanwezig op de training. De keeper kreeg van de leiding van Feyenoord geen toestemming om met Oranje Onder 19 aan het EK in Duitsland deel te nemen, dat over enkele weken gaat beginnen, De 18-jarige Bijlow daarover: ,,Een EK is voor iedere speler leuk om mee te maken, dat is duidelijk. Maar nu de voorbereiding weer is begonnen, ben ik ook weer heel blij om bij mijn club op het veld te staan. Als je ziet hoe het hier leeft dan geeft dat een enorme kick.”

Dirk Kuyt

Vanzelfsprekend was de leider van Feyenoord, Dirk Kuyt, ook vandaag op de eerste training van de Rotterdammers aanwezig. De 35-jarige Kuyt verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord met een jaar. De aanvaller begon vorige zomer aan zijn tweede periode als speler bij Feyenoord en kwam in het afgelopen seizoen tot negentien treffers in 32 wedstrijden. Ook won Kuyt met de Rotterdamse club de KNVB-beker.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder