Samenwerking met sportclub Feyenoord officieel bekrachtigd

0
3420

Feyenoord en Sportclub Feyenoord hebben de reeds jarenlange samenwerking op het gebied van jeugdopleiding een officieel karakter gegeven. De amateurtak is de komende drie seizoenen Academy Partner van Feyenoord, wat betekent dat op opleidingscomplex Varkenoord nog intensiever zal worden samengewerkt op het gebied van talentontwikkeling.

In de Boardroom van De Kuip werd de samenwerking woensdagmiddag officieel bekrachtigd door middel van het ondertekenen van de contracten. Dit werd namens Feyenoord gedaan door technisch directeur Martin van Geel, terwijl namens de Sportclub voorzitter Wim Voots en bestuurslid technische zaken Henk Blommers hun handtekening zetten.

Logische stap

Richard Grootscholten, hoofd van Feyenoord Academy, noemt het officiële samenwerkingsverband ‘een mooie en logische stap’. Grootscholten: ‘Mooi omdat Feyenoord één club is en logisch omdat Sportclub Feyenoord al jaren bewijst jeugdspelers beter te maken en zich qua niveau kan meten met de beste amateurverenigingen van Zuid-Holland.’

Eenheid

Henk Blommers, bestuurslid technische zaken van Sportclub Feyenoord, sluit zich aan bij de woorden van Grootscholten. ‘Het is belangrijk om als familie eenheid uit te stralen’, zegt hij. ‘Wij zijn blij dat onze samenwerking nu een officiële status krijgt, maar eerlijk gezegd voelen wij ons al sinds mensenheugenis partner van de jeugdopleiding van Feyenoord. Regelmatig maken spelers van ons de stap omhoog, ook deze zomer weer. Andersom proberen wij de jongens die afvallen bij de jeugdopleiding van de profs via de Sportclub voor Feyenoord te behouden.’

Twaalfde Academy Partner

Sportclub Feyenoord is de twaalfde amateurvereniging die zich als Academy Partner bindt aan de succesvolle jeugdopleiding van Feyenoord. De samenwerking is gericht op kennisdeling op het gebied van talentontwikkeling, vroegtijdige talentherkenning en het vergroten van de binding met het achterland van de club. Blommers: ‘De trainers van Feyenoord Academy deelden hun kennis al met onze coaches, maar dan informeel. Het is mooi dat zij nu op structurele basis aan kunnen schuiven bij workshops waarin gericht expertise wordt overgedragen.’

Jeugdelftallen op divisieniveau

Het eerste elftal van Sportclub Feyenoord, dat drie seizoenen geleden het zondag- voor het zaterdagvoetbal inruilde, komt komend seizoen door drie kampioenschappen op rij uit in de eerste klasse. Sportclub Feyenoord A1 speelt in de derde divisie, de B1 werd vorig seizoen kampioen op dat niveau en de C1 komt zelfs uit in de eerste divisie.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder