Wederom grote verbouwingen in De Kuip: “Mogelijkheden zijn hier eindeloos”

0
8661

Feyenoord-supporters zitten alweer enige weken te popelen tot ze weer naar binnen mogen in de heilige tempel: Het seizoen 2016 – 2017 staat voor de deur en opvallend genoeg zijn er wederom grote verbouwingen gaande in onze fantastische Kuip.

Nadat de afgelopen seizoenen de horeca en faciliteiten onder Vak Z al een oppepper kregen met het realiseren van cafe “De Vereeniging”, is er een compleet nieuw uitvak gerealiseerd, is Vak KK omgetoverd tot MKB-business centrum inclusief mini-Maasgebouw, zijn de parterre-vakken opgeknapt, is de bestrating op de binnenring gedaan en in delen van het stadion nieuwe riolering en leidingen zijn getrokken is het nu de beurt aan de Maastribune (oranje): Onder de perstribune realiseert Feyenoord namelijk een groot aantal nieuwe ‘luxe’-stoelen genaamd de “Maasseats”.

“Hier zijn de mogelijkheden echt onbeperkt, we kunnen hier nog zoveel prachtige dingen doen en daar zetten we gelukkig steeds meer stappen in” aldus een van de betrokken managers. “De Kuip heeft natuurlijk al de hoogste UEFA ranking van vijf sterren en is daarmee een van de beste en modernste stadions van Europa. Ja, De Kuip is niet meer nieuw, maar verkeerd in uitstekende staat waardoor dit soort verbouwingen ook op de lange termijn gewoon rendabel zijn.” Ook over de kosten hoeven supporters zich niet druk te maken: “Dit soort kleine ingrepen zijn de kosten niet. Dit zijn de beste plaatsen in het stadion. Mensen zitten droog én kort op het veld. Deze stoelen kunnen nu voor veel meer verkocht worden, deze investering is binnen no-time terug verdiend. Geld dat dus vrijwel direct weer beschikbaar komt voor versterkingen aan de selectie.” Er kunnen nog veel meer van dit soort “Maasseats” gerealiseerd worden, maar vooralsnog lijken daar geen plannen voor te zijn.

Naast de nieuwe luxe stoelen wordt er momenteel ook hard gewerkt aan een nieuw Feyenoord-museum aan de Olympiazijde (blauw) die een geheel nieuwe museumervaring zal bieden aan de Feyenoord-supporters. Naast een gehele nieuwe en moderne ‘open’ uitstraling zal het museum meer de nadruk leggen op beleving en prijzen. De oude spelerstunnel zal onderdeel uit gaan maken van de permanente tentoonstelling.

Tot slot gaat er deze week ook weer een prachtige nieuwe grasmat in. En daarmee zal Stadion Feijenoord zich weer bovenaan de kaart van Europese stadions zetten. De Kuip is iets om trots op te zijn: Het gras bij de buren is tenslotte altijd groener, maar nergens is het gras zo groen als in De Kuip!

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder