10 dingen over Brad Jones die je niet wist

0
2767

Feyenoord contracteerde vrijdag doelman Brad Jones. Tien semi-interessante weetjes over de nieuwste aanwinst op een rij.

1. Brad Jones werd op 19 maart 1982 geboren in Armadale, een plaatsje van een kleine 13.000 inwoners in West-Australië, vlak bij metropool Perth.

2. Met zijn 1 meter 94 wordt Jones de op één na langste speler van de Feyenoord-selectie. Hij hoeft alleen Michiel Kramer (1.96 meter) voor zich te dulden.

3. Jones genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Middlesbrough, dat hem vanuit Australië naar Engeland haalde.

4. Het merendeel van zijn carrière kwam de doelman uit voor Engelse clubs. Naast Middlesbrough speelde hij ook voor Stockport County, Rotherham United, Blackpool, Sheffield Wednesday, Derby County, Liverpool en Bradford City. Namens Middlesbrough en Liverpool speelde hij in de Premier League.

5. Bij Liverpool speelde Jones in het seizoen 2011-2012 samen met Dirk Kuyt. In dat jaar wonnen ze de League Cup.

6. In januari 2016 haalde N.E.C. Jones transfervrij naar Nijmegen. Vijf maanden en zeventien duels later vertrok hij weer.

7. De laatste wedstrijd die Jones keepte, was op 8 mei van dit jaar in De Kuip. Alleen Dirk Kuyt wist hem te passeren, waardoor Feyenoord het seizoen afsloot met een 1-0 overwinning.

8. De 34-jarige doelman heeft vier interlands voor Australië achter zijn naam staan. Op 2 juni 2007 maakte hij zijn debuut in de interland tegen Uruguay, waarin hij als vervanger van Mark Schwarzer binnen de lijnen kwam.

9. In actie kwam hij niet, maar Jones heeft wel een Olympische deelname achter zijn naam staan. Als reservekeeper maakte hij tijdens de Spelen van 2004 in Athene deel uit van de Australische ploeg, die het schopte tot de kwartfinales.

10. Jones is niet de eerste Australiër die tekent bij Feyenoord. Eerder stonden onder meer de ‘Aussies’ Stephen Laybutt en Brett Holman onder contract in De Kuip. De bekendste is Brett Emerton, die tussen 2000 en 2003 uitgroeide tot steunpilaar én publiekslieveling.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder