Samenvatting: Feyenoord met 1-5 langs Rijnsburgse Boys

0
2961

Met dank aan een prima tweede helft heeft Feyenoord zaterdag ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding winnen afgesloten. Het team van Giovanni van Bronckhorst keek op bezoek bij Rijnsburgse Boys na de eerste helft nog tegen een achterstand aan, maar was na rust veel te sterk voor de thuisploeg. Dankzij doelpunten van Tonny Vilhena (2x), Eljero Elia, Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra werd het 1-5.

De circa 4.000 toeschouwers op Sportpark Middelmors zullen bij rust wellicht even in hun ogen hebben gewreven bij het zien van de tussenstand op het scorebord. Rijnsburgse Boys ging op dat moment aan de leiding dankzij een kopbal van Marc Magan na een snelle uitbraak, waardoor de thuisclub mocht hopen op een stunt zoals eerder in 1990 werd neergezet. Rijnsburgse Boys hield toen in een oefenwedstrijd het Nederlands elftal op 1-1.

Feyenoord was tot het openingsdoelpunt niet veel verder gekomen dan een kopbal uit een hoekschop van Michiel Kramer die op de lat eindigde en wist ook in het restant van de eerste helft nauwelijks gevaarlijk te worden. De ploeg van Van Bronckhorst had weliswaar een veldoverwicht, maar wist het tempo aan de bal niet zodanig op te voeren dat de thuisploeg erdoor in problemen kwam.

De elf nieuwe Feyenoorders die na rust binnen de lijnen verschenen, maakten aanmerkelijk meer indruk. Met veel beweging in de ploeg en prima positiespel had Feyenoord binnen een kwartier na rust orde op zaken gesteld via doelpunten van Elia en Vilhena. De aanvaller schoot raak na een individuele actie, waarna Feyenoords nummer tien een vrije trap in de korte hoek mikte.

De mooiste doelpunten van de middag moesten toen nog volgen. Nicolai Jørgsensen, die in de voorgaande oefenwedstrijd tegen RKSV Driel zijn eerste vier doelpunten als Feyenoorder maakte, deed opnieuw van zich spreken. De spits loodste de bal op aangeven van Jens Toornstra met een slim tikje achter zijn standbeen langs de keeper. Tien minuten later was Toornstra zelf afmaker. Elia legde de bal panklaar voor hem, waarna hij de bal listig over de uitkomende doelman stiftte. Vilhena bepaalde kort voor tijd na een slimme één-twee de eindstand.

Rijnsburgse Boys – Feyenoord 1-5
Scoreverloop:
34’ 1-0 Magan
57’ 1-1 Elia
60’ 1-2 Vilhena
63’ 1-3 Jørgensen
75’ 1-4 Toornstra
87’ 1-5 Vilhena

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft: P. Hansson; Karsdorp, Dammers, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Gustafson, Hamer; Basaçikoglu, Kramer en E. Hansson.
Tweede helft: Bijlow; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Woudenberg; Vejinovic, Kuyt, Vilhena; Toornstra, Jørgensen en Elia.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder