Skip to content

Almelo weigert sfeeractie

Heracles Almelo en de lokale autoriteiten hebben de door de FSV en Vereeniging de Feijenoorder aangevraagde sfeeractie geweigerd. Een onbegrijpelijk en teleurstellend besluit. De sfeeractie bestond uit het meenemen van 400 vlaggen, gelijk aan de vlaggen die zijn gebruikt bij de bekerfinale.

De FSV en De Feijenoorder waarderen de inzet van Feyenoord rond deze aanvraag en betreuren de gang van zaken vanuit Almelo. Men heeft vanuit Almelo een tegenbod gedaan, maar daaraan zaten onnodige en onmogelijke eisen aan richting Feyenoord en FSV/De Feijenoorder waardoor het niet serieus genomen kon worden.

Oneigenlijke gronden

De autoriteiten in Almelo (inclusief club) laten weten dat de actie is afgekeurd vanwege “slechte ervaringen in het verleden met andere clubs. Op de vraag om daarvan voorbeelden aan te dragen kwam geen antwoord. Feyenoord en haar supporters hebben zich in Almelo de afgelopen jaren keurig gedragen. Het weigeren van deze sfeeractie lijkt dan ook willekeur en we balen er als vereniging behoorlijk van. Zonde dat men in Almelo geen positieve sfeer wil realiseren.

Update

Heracles heeft vanochtend om 11.00u opeens alsnog eenzijdig ‘toestemming’ verleend aan de oorspronkelijk aangevraagde actie. Nadat gisteren eerst zwart op wit maximaal 150 vlaggen mee mochten met daaraan verbonden diverse onmogelijke randvoorwaarden richting Feyenoord en het sfeerteam. Omdat deze ‘toestemming’ twee dagen voor de wedstrijd kwam kon het sfeerteam de actie niet meer naar behoren organiseren. 

In Tubantie wordt door een woordvoerder van Heracles de indruk gewekt alsof de actie ‘gewoon’ is toegestaan, maar dat slaat de plank volledig mis. De afgelopen weken werd iedere keer de actie onmogelijk gemaakt. Pas na publicatie over het verbod vanochtend door Feyenoord en de FSV veranderde men in Almelo van mening. Veel te laat! De aanvraag lag al meer dan een maand geleden voor het eerst op tafel.

Kaarten geblokkeerd

Ons heeft ook het nieuws bereikt dat Heracles diverse kaarten, gekocht via officiële kanalen, heeft geblokkeerd. Daarin gebruikt men als argument ‘gekocht in de regio Rotterdam en daarom heeft Heracles het recht kaarten te blokkeren’. Van normalisatie is in Almelo nog lang geen sprake.