’Gio’ wil Kongolo naar top brengen

0
1198
Terence Kongolo doet een trucje met zichzelf op Varkenoord, Foto: Martin van Ree
Foto: Martin van Ree

Als het aan Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst ligt, wordt Terence Kongolo (22) een verdediger naar het model van hoe men deze graag ziet in de Europese top. De staf in Rotterdam is hard bezig met de man die daarvoor in potentie over alle fysieke kwaliteiten beschikt.

Niet voor niets is de naam van de talentvolle verdediger één van de weinige bij Feyenoord die deze zomer voorbij schiet in de transfercarroussel. Van Bronckhorst is tevreden met de ontwikkeling van Kongolo sinds zijn terugkeer in het hart van de defensie dit seizoen.

„Hij doet dat goed en ik zie dat hij stappen maakt in het verdedigen’’, aldus de coach. „Hij is natuurlijk een fysiek sterke jongen, maar kan nóg fysieker, nóg sterker worden. Daar zijn we mee bezig met hem. Samen met Eric (Botteghin, red.) staat er een koppel dat er alles aan doet om de nul te houden. In samenwerking met de andere spelers, maar daarin zijn zij heel belangrijk.’’

Het duo Kongolo-Botteghin moet morgen bij Heracles Almelo als twee betonnen pilaren opnieuw symbool staan voor de power van dit Feyenoord. Kongolo, wiens potentie al werd onderstreept toen Louis van Gaal hem meenam en liet debuteren op het WK 2014 in Brazilië, zal stappen moeten blijven maken voor een hernieuwde uitverkiezing voor Oranje (hij maakt deel uit van de voorselectie van Jong Oranje, red.).

„De laatste keren is de keuze niet op Terence gevallen, maar uiteindelijk is hij wel een goede talentvolle verdediger, waar wij mee aan de slag blijven’’, zegt Van Bronckhorst. „Terence zal zijn ontwikkeling moeten doorzetten. Natuurlijk zie ik hem het liefst bij Oranje. Daarvoor moet ik als clubcoach zorgen dat hij optimaal presteert en hij het de bondscoach moeilijk maakt.’’

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder