”Jørgensen is veel meer betrokken bij het spel dan Kramer”

0
1863
Nicolai Jorgensen in actie op het trainingsveld van Varkenoord
Foto: Martin van Ree

Het seizoen is pas twee wedstrijden oud, maar VI-radio interviewt analyticus Pieter Zwart toch alvast over het functioneren van de Feyenoord-spitsen Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer.

Allereerst wordt het verschil tussen de twee spitsen uit de doeken gedaan: “Jørgensen is een complete spits en dat zie je terug in de statistieken: waar Kramer vorig seizoen vooral in de zestien wachtte op zijn momenten, daar zie je dat Jørgensen heel erg betrokken is bij het spel. Hij verzendt bijna dertig passes per wedstrijd, waar dat bij Michiel Kramer 12,5 was. Hij is veel meer betrokken bij het spel dan Kramer.”

Pieter Zwart denkt dat Feyenoord een completer elftal is geworden dank zij Jørgensen: “Vorig seizoen was Feyenoord erg afhankelijk van Kramer en Kuyt voor doelpunten. Tot nu toe zie je dit seizoen dat het meer gespreid is over verschillende spelers. Dat zou kunnen komen door een speler als Jørgensen die ook vaker anderen in stelling brengt.”

Voorlopig krijgt Jørgensen de voorkeur boven Kramer: “Voor Van Bronckhorst is het fijn dat hij twee verschillende types heeft. Ik kan me voorstellen dat als ploegen zich in gaan graven dat het fijn is dat je Michiel Kramer er in kan zetten die juist in het strafschopgebied heel sterk is.”

Ten slotte spreekt de analyticus over de voortekenen wat betreft de Feyenoord-spits: “Jørgensen heeft een meerwaarde bij het meevoetballen, hij creëert drie kansen per wedstrijd tot nu toe en hij schiet 6,5 keer per wedstrijd. Dat betekent dat hij vaak in de positie komt waaruit hij doelpunten kan gaan maken.”

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder