Van Bronckhorst: ”Het is zinvoller om naar onszelf te kijken. Van wedstrijd naar wedstrijd”

0
1280
2016, Feyenoord Selectie doet Warming-up voor de training
2016, Feyenoord Selectie Warming-up voor de training

Feyenoord wil morgen aantonen dat het belangrijke stappen heeft gezet ten opzichte van vorig jaar. Op bezoek bij Heracles Almelo, waar de Rotterdammers in de afgelopen tien jaar slechts drie keer zegevierden, wil de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een duidelijk signaal afgeven.

‘Dat zegt wel iets”, zegt de trainer in het Algemeen Dagblad over die statistieken. ”Toch geloof ik dat, over een heel seizoen, onze veldbezetting uiteindelijk de belangrijkste houvast moet zijn. Dát bepaalt straks hoe constant je kunt worden, en of je als team bent gegroeid. Je zag het tegen FC Twente voor rust, toen het positioneel niet in orde was bij ons, en in de tweede helft veel beter.”

Van Bronckhorst kijkt niet naar Ajax en PSV, die zich deze week stevig versterkten (Traoré, Ramselaar, De Jong). ”Het is zinvoller om naar onszelf te kijken. Van wedstrijd naar wedstrijd, met de ambitie om elke dag beter te worden. Dat gaat tot nu toe aardig, maar er wacht elke week weer een nieuwe uitdaging.”

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder