Toornstra: ‘De winst was vooral te danken aan vechtlust’

0
997
actie Jens Toornstra
actie Jens Toornstra

Jens Toornstra had zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo een andere rol in het veld dan in de eerste twee duels van dit seizoen. De reactie van de middenvelder na de zwaarbevochten 0-1 overwinning in Almelo:

‘Van de drie wedstrijden die we hebben gespeeld, was dit de lastigste. We kregen de eerste helft kansen om de wedstrijd al eerder te beslissen, maar als dat niet lukt, moet je de overwinning op deze manier over de streep trekken.’

‘De winst was vooral te danken aan vechtlust. Zeker in de tweede helft, toen we onder druk kwamen te staan, hebben we winnaarsmentaliteit getoond en uiteindelijk overleefd. Het staat vast dat we beter moeten spelen, maar we gaven weinig weg en in het veld stonden we er voor elkaar. Dat is dus positief.’

‘Het was voor mij wat anders voetballen dan in de eerste twee wedstrijden, iets meer taakbewust en wat minder vanuit een vrije rol. Ik denk dat we redelijk stonden vandaag.’

‘Het is duidelijk dat de start qua resultaten goed is, al is het nog veel te vroeg om echt naar de ranglijst te kijken. Het belangrijkste is dat we op deze weg verder gaan, al zijn er op basis van de wedstrijd van vandaag nog veel verbeterpunten. Aan de andere kant zitten wedstrijden als deze zitten er altijd tussen in een seizoen. Dan is het zaak om te zorgen dat je wint, zoals we vandaag hebben gedaan.’

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder