Feyenoord Onder 17 moet Supercup aan PSV laten

0
1637
Feyenoordshirt op Feyenoord-logo

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag het duel om de Supercup verloren. Op De Herdgang ging de bekerwinnaar van afgelopen seizoen na strafschoppen onderuit tegen landskampioen PSV, nadat het duel in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. ‘Als je er zo dichtbij bent, wil je die prijs ook pakken,’ reageerde trainer Cor Adriaanse. ‘De teleurstelling is uiteraard groot, maar we zijn aan het einde van de voorbereiding en hier kunnen we zeker mee vooruit.’

PSV had een overwicht in de eerste helft en drukte dat ook uit in de score. In de 25ste minuut kwamen de Eindhovenaren op voorsprong vanuit een corner. ‘De eerste helft was voor PSV,’ aldus Adriaanse. ‘We gaven te veel ruimte weg en kwamen vaak te laat. Gelukkig ging het beter in de tweede helft.’

Amper twee minuten na de pauze trokken de Rotterdammers de stand gelijk. Cheick Toure profiteerde van een slechte terugspeelbal van een PSV-verdediger, speelde twee man uit en schoot vervolgens hard raak in de kruising. Feyenoord had het restant van de wedstrijd het betere van het spel en kreeg nog twee grote kansen via Joshua Zirkzee en Nelson Amadin, maar beloonde zichzelf niet.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. De eerste vier Rotterdamse penalty’s werden feilloos benut, terwijl PSV er één miste. Een rake vijfde strafschop en de Supercup was binnen voor Feyenoord. Dat gebeurde echter niet. De bezoekers misten tweemaal achter elkaar en PSV was wel tot twee keer toe trefzeker vanaf elf meter. Adriaanse: ‘Zonde, de eindstreep was in zicht. Desalniettemin ben ik tevreden met het vertoonde spel tegen een heel goede ploeg. We zijn pas vijf weken bezig en kunnen alleen maar beter worden.’

PSV Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-1 (PSV wint na strafschoppen)

Scoreverloop:
25’ 1-0
42’ 1-1 Cheick Toure
Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, Lewis, Geertruida, Smeulers; Kokcu, El Bouchataoui, Burger (60’ Huijgen); Azarkan (73’ Loshi), Toure en Amadin (60’ Zirkzee).

#Feyenoordnl

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder