Feyenoord Onder 19 buigt voor Excelsior

0
2305
Dylan Vente
Dylan Vente

Feyenoord Onder 19 heeft bij Excelsior Onder 19 een 3-1 oefennederlaag geleden. ‘Vooral op basis van de wil om te winnen heeft Excelsior vandaag verdiend gewonnen,’ erkende trainer Damien Hertog.

Feyenoord keek al na zes minuten tegen een achterstand aan. Het meeste balbezit was weliswaar voor de bezoekers, maar het leidde in het eerste deel van de wedstrijd nog niet tot veel kansen. Langzaamaan begon het wel wat beter te draaien. ‘Vooral in balbezit heb ik dingen teruggezien die we de afgelopen week hebben getraind. Dat hebben de jongens prima opgepakt,’ zo zag Hertog. Na een halfuur spelen kwam Feyenoord op gelijke hoogte via spits Dylan Vente, die koelbloedig bleef één op één met de keeper van Excelsior.

Tien minuten na rust nam de thuisploeg echter opnieuw de leiding. Niet veel later volgde ook de 3-1. Feyenoord raakte het inititiatief kwijt. ‘En we waren ook niet meer in staat het terug te pakken,’ aldus Hertog. ‘Vorige week speelden we al tegen een opponent (Willem II, red.) die meer wilskracht toonde en nu weer. Daar ben ik absoluut niet blij mee. Maar het is goed dat dit nu aan het licht komt. We hebben nog twee weken tot de start van het seizoen om hieraan te werken.’

Excelsior Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-1

Scoreverloop:
6’ 1-0
30’ 1-1 Dylan Vente
55’ 2-1
65’ 3-1
Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester (70’ Sinteur), Malacia (60’ Anez); Roffelsen (75’ Kökcü), Smulder, Hansson; Roeleveld (70’ Wehrmann), Vente en Fernandes (70’ Van der Wilden).

#Feyenoordnl

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder