Geen winnaars, alleen verliezers – reactie Aboutaleb

0
1890

Morgen om 13.00 behandelt de Commissie Veiligheid, Organisatie en Financiën van de gemeenteraad het rapport van de Nationale Ombudsman naar aanleiding van de aanhouding van 326 Feyenoord supporters. In aanloop naar de behandeling in de commissie heeft burgemeester Aboutaleb een brief verzonden aan de raad met daarin de visie van de driehoek op het rapport. Wij hebben kennis genomen van de standpunten van de driehoek.

Vereeniging de Feijenoorder en de Feyenoord Supportersvereniging delen de visie /geschetste context van de driehoek op het rapport niet. Wij vinden het van belang dat de aanhouding van onschuldige supporters geen verdere gevolgen heeft en resulteert in een sepot 1. Aan excuses hebben deze supporters niets en die vinden we daarom niet van belang.

We bestuderen de antwoorden van de burgemeester met behulp van onze advocaat en externe experts. Daarnaast wachten we het debat in de commissievergadering af. Daar geeft de Nationale Ombudsman uitleg op het rapport en reageert (mogelijk) op de brief. We hopen dat de burgemeester en het Openbaar Ministerie alsnog overgaan tot een sepot 1 voor alle onterecht aangehouden supporters.

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder