Derksen: ”In een halfvol stadion komt nooit sfeer”

0
2239
de palen waar de netten in komen te hangen
de palen waar de netten in komen te hangen

Feyenoord neemt het aanstaande donderdag op tegen Manchester United in de eerste poulewedstijd van de Europa League. Thuiswedstrijden in de Europa League leverden in het seizoen 2014-2015 magische avonden op, maar dat zal dit seizoen minder zijn. Er zullen 26.000 Feyenoord-supporters in het stadion zitten, door maatregelen die zijn genomen door de Rotterdamse club om ongeregeldheden te voorkomen.

“Ik weet niet of de leiding van Feyenoord hier goed aan doet”, zegt Johan Derksen in Voetbal Inside. “Er komen palen en netten in het stadion en miljoenen mensen die de wedstrijd op televisie zien, kijken daar tegenaan. De leiding heeft die paar idioten blijkbaar niet onder controle. Zij weten precies wie het zijn en als je die onder controle hebt door bijvoorbeeld een meldplicht, ben je uit de brand.”

“Straks zit er iemand op de tweede ring die bij een honkbalclub zit en alsnog iets tegen de scheidsrechter weet te gooien”, vervolgt Derksen. “Zouden die hooligans van Feyenoord nou echt erger zijn dan die in bijvoorbeeld Engeland? Het is een zwakte van de leiding. Het grote feest zal nu uitblijven want in een halfvol stadion komt nooit sfeer.”

Wilfred Genee, presentator van het RTL7-programma, vindt dat de leiding van Feyenoord goed doet aan de maatregelen. “Als iets anders ook mogelijk was, hadden ze daar wel voor gekozen. Ze hebben er alles aan gedaan.”

Bron:FR12

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder