Kuyt: ‘United is erg veranderd’

0
1047
Dirk Kuyt
Dirk Kuyt

Dirk Kuyt speelde in zijn carrière diverse malen tegen Manchester United. De Feyenoord-aanvoerder ziet echter wel dat de Engelse grootmacht veranderd is.

Door zijn jaren bij Liverpool kent hij de club United als geen ander bij Feyenoord. De kracht van de tegenstander in de Europa League is dan ook bekend. “De Premier League is de sterkste competitie in de wereld. United is één van kanshebbers voor de titel”, zegt hij op een persconferentie. “‘Het borrelt, je hoopt succesvol te zijn tegen United. Het is nog steeds een soort rivaal van mij.”

PSV won vorig jaar van United. Dat was een geweldige prestatie. Maar dit Manchester is veranderd ten opzichte van vorig jaar.”

Met succestrainer José Mourinho aan het roer en sterren als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba op het veld hoopt United weer terug te keren. De Portugese coach speelt daarin een belangrijke rol, meent de Katwijker. “‘Als hij genoeg tijd krijgt, gaat hij prijzen pakken met Man U. Hij is een succesvolle coach.”

Overigens speelt Feyenoord voor slechts 30 duizend supporters en zijn er bovendien metershoge netten opgehangen, uit angst voor straffen van de UEFA. “Onze fans zijn erg belangrijk, maar we moeten er mee dealen. Elke speler wil voor een kolkende kuip spelen. Doodzonde, maar ik respecteer de beslissing.”

Bron: NUsport

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder