‘Dit is een overwinning om nooit meer te vergeten’

0
1289
Tonny Vilhena
Tonny Vilhena

Tonny Vilhena schudde nog maar eens met zijn hoofd. Alsof hij een uur na de wedstrijd nog niet kon geloven dat hij zijn club langs Manchester United had geschoten. ,,Ik ben zo blij,” zuchtte de middenvelder diep. ,,Dit was een geweldige avond. We winnen van Manchester United.”

De Kuip was vanavond maar halfvol, maar de magie van de Rotterdamse voetbaltempel bleek ook na de stevige maatregelen van de clubleiding niet verdwenen. Toen Vilhena diep in de tweede helft toesloeg, ontplofte het stadion van vreugde. ,,Dit is bijzonder,” stamelde Vilhena. ,,Om nooit meer te vergeten. We stonden zo goed.”

Feyenoord weet dat PSV zondag in Eindhoven een aanval op koppositie in de eredivisie zal doen. Als de Rotterdammers in het Philips Stadion net zo fris en agressief voor de dag komen als gisteren, toont de ploeg definitief aan dat er in de eredivisie echt rekening gehouden moet worden gehouden met Feyenoord. Maar kunnen ze dat na de slijtageslag van gisteren. Volgens Vilhena wel. ,,Dit smaakt gewoon naar meer,” vond Vilhena. ,,Maar ik zal niet de enige zijn die dat vindt toch?

Heel mooi om te scoren tegen zo’n grote club

Juichende Vilhena met medespelers na de 1-0
Juichende Vilhena met medespelers na de 1-0

Tonny Vilhena werd gek van vreugde na zijn winnende doelpunt tegen Manchester United. Nadat de Feyenoord-middenvelder na 79 minuten voor 1-0 had gezorgd, liep hij schreeuwen en juichend naar de zijkant.
‘Daar zocht ik naar mijn vader,’ vertelde Vilhena na afloop. ‘Ik weet niet wat hij allemaal deed, volgens mij stond hij te dansen en springen. Zelf schreeuwde ik ook van alles na dat doelpunt. Er kwam heel veel ontlading, blijdschap en emotie los. Ik had een tijdje niet gescoord. Als je dan tegen zo’n grote club mag scoren, is dat heel mooi.’

‘We hebben gevochten als leeuwen,’ concludeerde de matchwinner. ‘Als team hebben we heel goed verdedigd, ook toen met Zlatan Ibrahimovic een meer balvaste spits erin kwam bij hen. We hebben gedaan wat we vooraf hebben afgesproken: compact spelen en strijden tot het einde.’

Bron:AlgemeenDagblad

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder