Skip to content

Tiental Feyenoord overleeft in Oekraïne 1-1

Feyenoord is er donderdagavond niet in geslaagd te winnen in Oekraïne. Door een catastrofaal einde van de eerste helft mochten de Rotterdammers nog van geluk spreken dat het bij 1-1 bleef tegen Zorya Luhansk. Fenerbahçe verraste Manchester United in Turkije.

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat na een kwartier voetballen op voorsprong kwam via Nicolai Jorgensen. De Deense spits gaf zijn tegenstander een slim duwtje in de rug en kopte een voorzet van Dirk Kuyt binnen. Feyenoord verdeelde en heerste in Oekraïne, waardoor de 2-0 dichter bij was dan de gelijkmaker van Zorya.

In de laatste minuten voor rust ging het echter helemaal mis voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Eric Botteghin kreeg binnen de minuut twee keer geel, waarvan de laatste vanwege een vermeende handsbal in de eigen zestien. Brad Jones pakte de daaropvolgende strafschop, maar Rafael Forster was in de rebound wél koelbloedig: 1-1.

In de tweede helft was het Zorya dat de klok sloeg, maar Feyenoord bleef met tien man met kunst- en vliegwerk op de been. Omdat Manchester United in Istanbul werd verrast door Fenerbahçe (wereldgoals van Moussa Sow, Jeremain Lens en Wayne Rooney, 1-2) houdt Feyenoord wel zicht op plaatsing voor de volgende ronde. De Rotterdammers hebben net als Fenerbahçe zeven punten. United volgt op één punt, terwijl Zorya er pas één heeft.

Bron: Netwerk