Van Bronckhorst: op de laatste dag moeten we bovenaan staan

0
995

Feyenoord is op doelsaldo nog steeds koploper in de eredivisie, maar Ajax is in punten wel op gelijke hoogte gekomen na de 3-3 vorige week bij FC Utrecht. Giovanni van Bronckhorst verwacht dat PSV, dat vier punten achterloopt, zich ook nog in de titelstrijd mengt.

“Of ik een tweestrijd met Ajax verwacht? Nee. PSV is gewoon een hele goede ploeg, die maar één keer heeft verloren. Het verschil tussen ons drieën is niet zo groot”, zei hij in de aanloop naar de stadsderby van zondag thuis tegen Sparta Rotterdam.

Eigen plan trekken

Feit is wel dat Van Bronckhorst de hete adem van Ajax in zijn nek voelt. “Maar die voelde ik altijd al. Oké, de afstand is minder geworden. Wij blijven het echter van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Misschien verandert onze positie wel, maar er is maar één dag dat we bovenaan moeten staan en dat is de laatste.”

Of hij met zijn ploeg op punten of op doelsaldo koploper is, maakt voor de coach geen verschil. “Nee, want het doelsaldo kan ook beslissend zijn op het eind. Wij moeten vasthouden aan onze speelwijze en dicht bij onszelf blijven. Dat is het beste, om je spelers op hun sterke punten te benutten.”

Fitte selectie

Feyenoord beschikt over een fitte selectie voor het duel met Sparta, een niet te onderschatten tegenstander, benadrukt Van Bronckhorst. “Ze staan negende. Dat is heel behoorlijk als je net gepromoveerd bent. En ze hebben PSV verslagen in de beker.”

De trainer van de Rotterdammers werd ook gevraagd of Jonathan de Guzman in de winterstop terugkomt naar de Kuip. “Daar heb ik niks van gehoord. Goeie speler, ik heb nog met hem samengespeeld, maar in deze periode wordt er weer met namen gestrooid.”

Bron: NOS

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder