Feyenoord stelt nieuwe opzet voor jeugdvoetbal ter discussie

0
1589

Feyenoord heeft vandaag (woensdag) een brief gestuurd naar de ouders van de spelers uit de onderbouw van Feyenoord Academy. In het schrijven zet de club uiteen hoe wordt aangekeken tegen de door de KNVB aangekondigde nieuwe opzet van het amateurvoetbal.

De KNVB heeft besloten dat het pupillenvoetbal vanaf komend seizoen een andere opzet kent. De wijzigingen betreffen onder andere het aantal spelers en de spelvorm: bij de Onder 8 en Onder 9 teams gaat volgend seizoen worden gespeeld met zes tegen zes. Bij Onder 11 en Onder 12 is het plan om vanaf het seizoen 2018/19 acht tegen acht te gaan spelen.

Feyenoord geeft in het schrijven aan de ouders aan dat de club deze ontwikkelingen met interesse heeft gevolgd, maar voor de eigen talenten voorstander te zijn van het spelen op grotere velden en in grotere samenstellingen. Wel heeft de club bij de KNVB aangegeven de optimale wedstrijdvormen voor toptalenten van onder de 11 en 12 jaar te willen onderzoeken. Dit vervolgonderzoek is, op initiatief van Feyenoord en in samenspraak met de voetbalbond, dit seizoen van start gegaan. De uitkomsten hiervan worden in overleg met de KNVB geëvalueerd.

Feyenoord hoopt de resultaten van dit onderzoek op korte termijn te presenteren. Pas dan zal een besluit worden genomen over de wijze waarop Feyenoord zal deelnemen aan de vernieuwde opzet en hoe een eventueel alternatief programma c.q. wedstrijdvorm kan worden aangeboden.

Bron: FeyenoordAcademy

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder