‘Rust zacht Stephanie’

0
2352

Thomas Buffel, speler van Feyenoord van 1999 tot 2004 maakt op dit moment een moeilijke tijd door. Op 6 juni 2016 trouwde Thomas Buffel met Stephanie De Buysser. Samen kregen zij in 2013 een tweeling, Maceo en Fausto. Hun leven werd ruw verstoord door de ziekte van Stephanie. Op 26 januari 2017 overleed Stephanie na een strijd van drie jaar tegen darmkanker.

Het sfeerteam heeft voor Stephanie een prachtig doek gemaakt om haar te eren en om Thomas en zijn kinderen een uiting van steun te geven in deze moeilijke tijd. Het doek werd in de 38ste minuut uitgerold op vak S.

De supporters van Genk hadden al eerder dit weekend een indrukwekkend eerbetoon gebracht naar aanleiding van het overlijden van Stephanie De Buysser. In de negentiende minuut – het rugnummer van aanvoerder Buffel – van de wedstrijd tegen KV Mechelen toonden de fans een mooie, ingetogen sfeeractie om hun medeleven met de familie Buffel te uiten: ‘Rust zacht Stephanie’. Tegelijk werden zwarte sjaaltjes in de lucht gestoken.

Ook de fans van KV Mechelen deden mee aan dit eerbetoon. Gezamenlijk werd het ‘You’ll Never Walk Alone’ gezongen. Op het veld toonden de spelers hun respect en medeleven door de wedstrijd korte tijd stil te leggen.

Net voor de aftrap was er ook al een indrukwekkende minuut stilte Achter de Kazerne. De spelers van beide teams verzamelden zich rond de middencirkel, Genk-aanvoerder Pozuelo hield het truitje van zijn zwaar getroffen ploegmakker voor zich uit.

Bron KRCGenk

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder