Feyenoord wil met tweede elftal nog altijd niet in voetbalpiramide

0
978

Waar veel betaald voetbalclubs pogingen ondernemen om met het beloftenelftal alsnog toe te treden tot de zogenaamde voetbalpiramide, heeft Feyenoord die nadrukkelijke wens nog niet uitgesproken. ,,Wij horen niet thuis in het rijtje met clubs dat heeft laten weten interesse te hebben met het beloftenelftal mee te draaien in de voetbalpiramide’’, laat een woordvoerder van de koploper weten. ,,Pas wanneer de structuur van de competities verandert, gaan wij ons opnieuw beraden.’’

Giovanni van Bronckhorst gaf eerder wel al aan zijn tweede elftal graag in een reguliere competitie mee te zien draaien, de clubleiding dacht en denkt daar dus anders over. Feyenoord liet het tweede elftal dit seizoen meedraaien in de International Premier League Cup, maar die drie duels waren allesbehalve een succes.

De clubs die nu alsnog willen overstappen naar de voetbalpiramide, zoals bijvoorbeeld Heerenveen, moeten volgens de officiële regels helemaal onderaan de ladder in de vijfde klasse beginnen, zoals ook amateurclubs die van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal overstapten onderaan moesten beginnen.

Vorige week spraken afgevaardigden van de KNVB, de eredivisie, de Jupiler League en de amateurs over de kwestie. Volgende maand staat er opnieuw een overleg op de agenda. Daar zal worden bekeken of er uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor clubs uit het betaalde voetbal. Dat laatste ligt ongetwijfeld gevoelig. Clubs als Ajax, PSV, AZ en Vitesse durfden immers de stap naar de piramide wel aan en zien straks een club als Heerenveen, die aanvankelijk liever wilde afwachten of het een succes zou worden, opeens weer aansluiten.

Bron MikosGouka

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder