Van Bronckhorst: ‘Team had absolute wil om te winnen’

0
901

Giovanni van Bronckhorst zag zondagmiddag tegen PSV een Feyenoord dat ten koste van alles wilde winnen. De trainer gaf na afloop van de wedstrijd de complimenten aan zijn spelers voor de wijze waarop ze hadden gestreden. Zijn reactie na Feyenoord – PSV (2-1):

Over de eerste helft:
‘Vanaf het eerste fluitsignaal zijn we op zoek gegaan naar een goal. De start van ons was heel sterk en leverde ook een verdiende voorsprong op dankzij een geweldige goal van Jens. Na de 1-0 werden we verder naar achter gedrukt en hadden we moeite met druk zetten.’

Over de tweede helft:
‘Na rust hebben verder vanaf onze goal gespeeld en in de omschakeling ook kansen gekregen om te scoren. Na de 1-1 hebben we veerkracht getoond, al kon het doelpunt aan beide kanten vallen. Dat viel uiteindelijk aan onze kant en daar ben ik heel blij mee, want dat levert ons drie heel belangrijke punten op.’

Over de instelling van zijn ploeg:
‘De wedstrijd ging op en neer en was echt een gevecht. In ons team zit de wil om ten koste van alles wedstrijden te winnen. Dat zag je vandaag bijvoorbeeld terug bij momenten met Terence en Rick, die zich allebei voor een bal gooiden om een doelpunt te voorkomen. We wisten dat we vandaag top moesten zijn om PSV te verslaan, zeker in onze mentaliteit. Dat hebben we uitstekend gedaan.’

Over de opstelling:
‘De kracht van dit team is dat de jongens er altijd staan, ongeacht wie er speelt. De jongens die niet spelen, steunen de anderen. Daarin zie je terug dat we een gezamenlijk doel hebben om kampioen te worden, dat is het belangrijkste.’

Over het resultaat:
‘We blijven ook na deze overwinning van week tot week leven, maar het is duidelijk dat dit resultaat heel belangrijk is en veel vertrouwen geeft aan het team.’

#Feyenoordnl

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder