Feyenoord Onder 19 strijdend ten onder in mini-klassieker

0
1507

Feyenoord Onder 19 vocht zaterdag voor wat het waard was, had recht op een punt, maar ging uiteindelijk met 1-3 onderuit tegen Ajax Onder 19. Hoewel er de gehele tweede helft met een man minder moest worden gepeeld vanwege een rode kaart vlak voor rust voor Tyrell Malacia, bleef Feyenoord een goede kans houden op de overwinning. ‘Zij scoorden in de slotfase nog twee keer, terwijl wij kort daarvoor nog de leiding hadden kunnen nemen,’ zo zag trainer Damien Hertog. ‘Het kwartje viel vandaag helaas net de verkeerde kant op.’

Beide ploegen toonden veel strijd en passie in de eerste helft. Voetballend was het niet hoogstaand, waardoor er weinig uitgespeelde kansen ontstonden. ‘Dan verwacht je dat er een doelpunt valt uit een standaardsituatie en dat gebeurde ook,’ aldus Hertog. Nigel Robertha was in de negentiende minuut het meest alert bij een corner en zette Feyenoord op 1-0. Binnen twee minuten was de stand echter alweer in evenwicht. ‘Zonde dat zij zo snel op gelijke hoogte kwamen, maar de 1-1 score bij rust gaf de verhoudingen op het veld wel goed weer,’ erkende Hertog, wiens ploeg nóg een dreun te verwerken kreeg, nadat linksback Malacia vlak voor de pauze direct rood had gekregen wegens vermeend natrappen.

Hertog smeedde in de kleedkamer samen met zijn team vervolgens een plan om Ajax ook met tien man te kunnen verslaan. ‘We wilden niet op een gelijkspel spelen, echt voor die overwinning gaan en dat hebben de jongens met alles wat ze in zich hadden gedaan,’ vertelde Hertog. In de 78ste minuut kregen de Rotterdammers twee grote kansen op de 2-1. Eerst werd er een kopbal van de lijn gehaald en meteen daarna kon Feyenoord niet toeslaan bij een één-op-één-situatie met de keeper van Ajax.

Toeslaan deden de Amsterdammers twee minuten later wél. In de slotfase maakte Ajax er ook nog 1-3 van uit een penalty. Die werd veroorzaakt door Robin Zwartjens, die van het veld moest met twee keer geel. Hertog: ‘Ik heb mijn ploeg echt een groot compliment gegeven voor het feit dat het duel ook met tien man in evenwicht bleef. Het is jammer dat we niet hebben gewonnen, want het had echt gekund.’

Feyenoord Onder 19 – Ajax Onder 19 1-3
Scoreverloop:
19′ 1-0 Nigel Robertha
22′ 1-1
86′ 1-2
88′ 1-3

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (68′ Wehrmann), Smulder, Robertha (75′ Janga); Vente, Bangura en Fernandes (46′ Reith).

Bron Feyenoordnl

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder