El Ahmadi: ‘ ‘Belangrijkste is dat we sowieso vier punten voorsprong houden op Ajax.’

0
492

Karim El Ahmadi stond direct na afloop Fox Sports te woord. ‘We begonnen niet goed. Ze zetten vroeg druk en wij speelden te vroeg de lange bal. We waren niet goed in de duels en ze kregen veel kansen. Vervolgens zie je dat als we beginnen te voetballen we ook kansen creëren. In de tweede helft hebben we Heerenveen bij vlagen overlopen.’

De middenvelder voelde dat zijn ploeg te voorzichtig begon. ‘In de eerste helft zetten Toornstra en Jorgensen wel druk en liepen Vilhena en ik met de achterhoede naar achteren. Je zag dat als we met zijn allen druk zetten we direct gevaarlijk worden. Dat hadden we veel eerder moeten doen. Bij de 1-1 zag je de spirit in het team komen. We kunnen het ons veel makkelijker maken door vanaf het begin druk te zetten, zoals we ook in eigen stadion doen. Maar in uitwedstrijden willen we toch te voorzichtig zijn en een beetje terugzakken. Als we eenmaal druk gaan zetten kunnen we heel veel tegenstanders overlopen. Dat is eigenlijk het beste denk ik.’

Ondanks de belangrijke les blijft de voorsprong op de achtervolgers in ieder geval in tact. ‘Belangrijkste is dat we sowieso vier punten voorsprong houden op Ajax. Dat is een lekker gevoel,’ zo gaf hij aan.

Bron Netwerk

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder