Feyenoord vecht zich naar overwinning in Friesland

0
527

Feyenoord heeft zich in een moeizaam maar vermakelijk duel met Heerenveen naar een overwinning gevochten. De Rotterdammers hadden in de eerste helft niets te vertellen in Friesland, maar boog de achterstand na rust om. Uitgerekend Tonny Vilhena, die in afwachting is van een mogelijke schorsing, schoot twintig minuten voor tijd de winnende binnen: 1-2.

In de beginfase lieten beide ploegen zien dat ze wilden aanvallen. Pelle van Amersfoort en Sam Larsson kregen namens Heerenveen de eerste kansen. Karim El Ahmadi kreeg de bal in het strafschopgebied niet onder controle en kon daardoor het doel van Erwin Mulder niet onder vuur nemen.

Aanvallen Heerenveen
Feyenoord kreeg het daar lastig in Friesland, waar de thuisploeg veelvuldig bij het doel van de Rotterdammers kwam. Het was dan ook Heerenveen dat na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Miquel Nelom haalde Reza Ghoochannejhad in het strafschopgebied onderuit en de spits benutte zelf de strafschop: 1-0.

Even daarna kopte Nicolai Jorgensen de bal bijna achter zijn eigen keeper Brad Jones, maar de Australiër kon de bal nog tot corner verwerken. Nog binnen het halfuur speelde Eric Botteghin de bal te kort terug en was Jones net op tijd om de inzet van Van Amersfoort te keren.

In de beginfase lieten beide ploegen zien dat ze wilden aanvallen. Pelle van Amersfoort en Sam Larsson kregen namens Heerenveen de eerste kansen. Karim El Ahmadi kreeg de bal in het strafschopgebied niet onder controle en kon daardoor het doel van Erwin Mulder niet onder vuur nemen.

Aanvallen Heerenveen
Feyenoord kreeg het daar lastig in Friesland, waar de thuisploeg veelvuldig bij het doel van de Rotterdammers kwam. Het was dan ook Heerenveen dat na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Miquel Nelom haalde Reza Ghoochannejhad in het strafschopgebied onderuit en de spits benutte zelf de strafschop: 1-0.

Even daarna kopte Nicolai Jorgensen de bal bijna achter zijn eigen keeper Brad Jones, maar de Australiër kon de bal nog tot corner verwerken. Nog binnen het halfuur speelde Eric Botteghin de bal te kort terug en was Jones net op tijd om de inzet van Van Amersfoort te keren.

Eerste kans
Terwijl Heerenveen de kansen aaneen reeg, had Feyenoord grote moeite om tot een fatsoenlijke aanval te komen. De eerste kans was, na ruim een halfuur, voor aanvoerder Dirk Kuijt, die een voorzet van Rick Karsdorp net naast kopte. Nadat Lucas Bijker de capaciteiten van Jones met een laag schot had getest, was het in de extra tijd van de eerste helt wederom Dirk Kuijt die in schietpositie kwam. Zijn inzet ging echter hoog over.

In de tweede helft kreeg Feyenoord dan eindelijk de eerste grote kans van de wedstrijd. Eric Botteghin kopte uit een voorzet van Jorgensen van dichtbij tegen Erwin Mulder aan en in de rebound mikte de Braziliaan over. Dit was wel het sein voor de Rotterdammers om eens gas te gaan geven. De gelijkmaker van Nicolai Jorgensen kwam dan ook precies op tijd voor Feyenoord. De Deen tikte de bal van dichtbij binnen: 1-1.

Fel Feyenoord
Het doelpunt gaf Feyenoord duidelijk goed en het geloof en de felheid keerde terug in de ploeg. Tonny Vilhena schoot even na de gelijkmaker van afstand, maar Mulder bracht redding. Ook Eric Botteghin was wederom met een kopbal dichtbij een goal, maar de oud-doelman van Feyenoord keepte een prima wedstrijd. Uiteindelijk was het Tonny Vilhena die na een uitstekende actie de trekker overhaalde: 1-2.

Toch bleef Heerenveen gevaarlijk, maar net als zijn collega Mulder, stond Jones uitstekend in de weg bij inzetten van Luciano Slagveer en Sam Larsson. Tien minuten voor tijd had Jorgensen de wedstrijd moeten beslissen, maar één op één met Mulder schoof hij de bal naast.

In de slotfase was het billenknijpen voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst hield stand en blijft dus bovenaan in de eredivisie.

Opstelling:
Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; El Ahmadi, Kuyt (74. Nieuwkoop), Vilhena; Berghuis, Jorgensen (85. Kramer), Toornstra.

Scoreverloop:
18. 1-0 Reza Ghoochannejhad (strafschop)
56. 1-1 Nicolai Jorgensen
70. 1-2 Tonny Vilhena

Bron RTVRijnmond

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder