Van Bronckhorst: ‘Les geleerd voor de Klassieker’

0
558

Giovanni van Bronckhorst was absoluut niet te spreken over de eerste helft. In de tweede helft wist zijn ploeg het echter op uitstekende wijze om te draaien. ‘Er zat een groot verschil in de eerste en tweede helft,’ zo gaf de Feyenoord coach aan bij Fox Sports. ‘In de rust heb ik aangegeven dat er nog 45 minuten te gaan was. Belangrijkste is dat je na 90 minuten voorstaat. Dat hebben ze uitstekend gedaan. Het toont het karakter van het team, dat als je achterstaat en niet in de wedstrijd zit, je een duel dan nog zo weet om te buigen. Dat is een heel groot compliment.’

‘We hebben in de rust geschakeld door Berghuis en Kuyt van kant te laten wisselen. We wilden de backs heel hoog hebben en hun buitenspelers wegtrekken. Ze konden ons daardoor niet meer onder druk zetten. In de tweede helft hadden we veel meer dynamiek in ons spel en daarmee profiteerden we van die zwakte bij Heerenveen.’ Vorige week speelde Kuyt op het middenveld. ‘Dat heeft ook te maken met hoe Heerenveen speelt. We hadden de variaties van zowel de eerste als de tweede helft getraind deze week. De jongens voelden zich op de training beter bij de eerste variant. Maar dat pakte in de wedstrijd niet goed uit. Gelukkig kunnen we dan schakelen en alsnog de wedstrijd winnen.’

‘De les is geleerd dat je zoals wij de eerste helft hier en ook bij Sparta uit zijn begonnen, dat anders moet. Tegen Ajax zal dat echt anders moeten. Daar hebben we twee weken voor om ons voor te bereiden. Of we er dan vanaf het begin vol op moeten gaan? Dat is makkelijk om te zeggen. Elke speler heeft die intentie. Maar als je er staat moet je het laten zien en daar gaat het om. Het wordt in ieder geval een mooie wedstrijd.’

Bron Netwerk

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder