Van der Heijden zwijgt over Oranje: Ik reken nergens op

0
488

Over de winst op sc Heerenveen (1-2) praatte Jan-Arie van der Heijden honderduit, maar toen het Nederlands elftal ter sprake kwam, viel de verdediger van Feyenoord even stil.

Niet hij, de veelgeprezen centrumverdediger van de koploper, maar de 17-jarige Matthijs de Ligt kreeg vrijdag een uitnodiging van bondscoach Danny Blind. ,,Ik kan er wel van alles over roepen, maar feit is dat ik er niet bij zit. Dus ik kan weinig zeggen over Oranje”, zei Van der Heijden na lang nadenken in de catacomben van het Abe Lenstra-stadion.

De 29-jarige Leidenaar is bezig aan een sterk seizoen. Van der Heijden vormt met de Braziliaan Eric Botteghin het hart van de minst gepasseerde defensie van de eredivisie.

Tot verbazing van zijn ploeggenoten is het echter nog steeds niet gekomen van een oproep voor Oranje. ,,Ik reken nergens op”, zei Van der Heijden. ,,Ik speel mijn wedstrijden en probeer een zo goed mogelijk niveau te halen. Natuurlijk heb ik veel reacties gekregen na vrijdag, maar ik concentreer me op Feyenoord en niet op Oranje. Saai antwoord hè?”

Bron AlgemeenDagblad

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder