Paul Bosvelt weg bij FC Twente: ‘Kwam als een verrassing’

0
1691
Schoenen van Paul Bosvelt

Paul Bosvelt vertrekt aan het eind van dit seizoen bij FC Twente. De 24-voudig international was vijf jaar werkzaam bij de Enschedese club. Tot aan vorig seizoen was hij trainer in de jeugdopleiding. Bosvelt laat weten ‘verrast’ te zijn door de mededeling.

Dit jaar vormt hij samen met Sander Boschker de technische staf van Jong FC Twente. Met dat elftal maakt hij een desastreus seizoen door. De kwaliteitsarme selectie staat kansloos onderaan in de tweede divisie. Zaterdag in de uitwedstrijd bij HHC kan het doek al vallen voor de reserves.

Chaotische zomer
Jan van Halst: “Paul heeft een moeilijk seizoen met Jong FC Twente. We weten allemaal dat de chaotische zomer daarin een rol speelt. Desondanks hebben we besloten om na dit seizoen afscheid van Paul te nemen. Uiteraard danken wij hem voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn verdere trainerscarrière.”

Verrassing
Paul Bosvelt: “De mededeling om niet door te gaan kwam als een verrassing. Ik kan me niet vinden in een deel van de argumentatie. Toch kijk ik terug op een periode die turbulent, maar ook erg leerzaam was.”

Sinds 2015 is de 47-jarige Bosvelt ook in dienst van de KNVB. Naast het trainerschap bij FC Twente is hij ook assistent bij Jong Oranje.

Bron Tubantia

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder