“Het zou wat zijn als na Club Brugge nu ook Feyenoord kampioen wordt.”

0
1126

Feyenoord is ook al zo lang geen kampioen meer geweest. Ik was een ventje van tien toen ze voor het laatst kampioen werden. Het wordt nog wel moeilijk voor Feyenoord. De druk wordt steeds groter. Ze zeggen wel dat dat niet zo is, maar dat houd je niet tegen. Gelukkig hebben ze met Elia en Kuyt ook een aantal ervaren spelers die goed met de druk om kunnen gaan.”

Bij Club Brugge wordt Vormer op handen gedragen, maar tijdens zijn twee seizoenen bij Feyenoord zat hij vaker dan hem lief was op de reservebank. „Ik blijf het zonde vinden hoe het bij Feyenoord is gegaan. Ronald Koeman heeft me uiteindelijk niet een echte kans gegeven. Als ik speelde, was dat als controlerende middenvelder. Maar als ik bij Feyenoord de gelegenheid had gekregen om op dezelfde manier te spelen als nu bij Club Brugge, dan was ik in Rotterdam geslaagd. Daar ben ik van overtuigd.”

Oranje
Hoewel Ruud Vormer nu al voor het derde seizoen een bepalende speler is in Brugge, valt zijn naam vrijwel nooit in relatie tot het Nederlands elftal. „In België vinden ze het gek, dat ik nooit ben uitgenodigd, maar ik houd me er zelf niet zo mee bezig”, aldus Vormer. „Als de kans komt, dan is het mooi, maar ik lig er niet wakker van. Ik denk dat ze me nu als een acht zien, omdat ik daar bij Club Brugge ook speel. En wie lopen daar nu allemaal? Spelers als Strootman, Wijnaldum, Klaassen, Sneijder, Pröpper. Dan heb je natuurlijk wel heel veel concurrentie.”

Bron DeTelegraaf

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder