Toornstra: ‘Jørgensen extra bedankt na afloop’

0
1160

Jens Toornstra zette Feyenoord met de openingstreffer vlak na rust na een mooie assist van Nicolai Jørgensen op het goede spoor. ‘Ik heb Nicolai nog extra bedankt na de wedstrijd. Zijn bal was perfect. Mijn uitvoering kon iets beter, maar het resultaat telt.’

Feyenoord maakte het verschil in de tweede helft. ‘We zaten ook in de eerste helft wel goed in de wedstrijd,’ aldus de middenvelder. ‘We kregen een aantal kansen, maar scoorden helaas niet.’ Uiteindelijk werd het ook nog 2-0. ‘Opluchting is dan het goede woord. Want een bal kan dan altijd nog verkeerd vallen. Met 2-0 zit je wat lekkerder.’

De spanning zat er in de aanloop naar FC Utrecht goed op, al viel dat bij de spelers volgens Toornstra wel mee. ‘In de kleedkamer was het deze week vrij rustig. In de buitenwereld was dat inderdaad wel anders. Het is aan ons om ons zoveel mogelijk af te sluiten van de omgeving.’

Toornstra scoorde opnieuw in De Kuip, al zijn treffers waren tot nu toe in eigen stadion. Feyenoord moet nu eerst uit naar Vitesse en Excelsior. ‘Ik had de coaches al gezegd mij maar op de bank te zetten,’ zo lachte hij. ‘Die laatste is ook in Rotterdam, daarvoor maak ik een uitzondering,’ zo gaf hij gekscherend aan.

Bron Netwerk

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder