Hoe Toornstra en El Ahmadi omgaan met kampioensstress

0
1683

Vitesse-uit, Excelsior-uit en Heracles Almelo-thuis: de resterende wedstrijden voor Feyenoord op weg naar de eerste landstitel sinds 1999. Jens Toornstra (28) en Karim El Ahmadi (32) hopen het mee te maken, zo’n kampioensfeest op De Coolsingel. Ze voelen de druk, maar hebben vertrouwen. En hopen op hulp van PSV.

Luid gejuich van achter een wand in de mixed zone van De Kuip, daar kijken Feyenoord-fans op tv-schermen naar Ajax – sc Heerenveen. Journalisten kijken direct op hun smartphones: 0-1 voor Heerenveen. Karim El Ahmadi krijgt het mee tijdens een interview. Hij glimlacht. “Hopelijk houdt Heerenveen die voorsprong vast. Maar ook al wint Ajax alsnog. We hebben alles in eigen hand. Maar het zou mooi zijn als PSV ons volgende week een handje kan helpen tegen Ajax…”

Kampioensstress
FC Utrecht is verslagen in De Kuip: 2-0. Nog drie wedstrijden te gaan. “Er is druk. Je voelt de druk om te winnen. Dat voelt iedere speler, maar daarmee moet je omgaan”, vertelt El Ahmadi. “Iedereen heeft hier lang op moeten wachten: om zo laat in een seizoen nog altijd bovenaan te staan, met uitzicht op iets heel moois. De druk die we nu voelen hoort gewoon bij een topclub.”

De titel komt steeds dichter bij. We staan 31 speelrondes op de eerste plek. We presteren erg stabiel, al sinds de start van dit seizoen. We hadden het tegen Utrecht af en toe moeilijk. Dat is ook niet gek. Utrecht heeft gewoon een goede ploeg en ze hebben het Ajax en PSV ook moeilijk gemaakt. Maar we waren de bovenliggende partij en hebben verdiend gewonnen. De sfeer in De Kuip was weer fantastisch. Met alle supporters achter ons krijg je een gevoel alsof je niet kunt verliezen. Uiteindelijk zie je dat we een heel sterk collectief vormen en ook jongens hebben met individuele kwaliteiten, zoals Jens en Eljero bewezen bij hun goals. Nu gaat bij ons de focus op Vitesse. Daar moeten we weer winnen. En ik heb er ook veel vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Bron Elfvoetbal

-Advertentie- Word lid van FSV De Feijenoorder