Skip to content

Ze staan ermee op, ze gaan ermee naar bed, en ze gaan ermee dood: Feyenoord!

Op dinsdag 23 mei, woensdag 24 mei en donderdag 25 mei presenteert het Rotterdams Wijktheater met Theater Walhalla de buurtsoap Café de Kapenees met als thema Feyenoord. Café de Kapenees is een echte Rotterdamse buurtsoap met in de hoofdrollen Loes Schnepper (Gouden Kalf-winnares en bekend van de YouTube hit Met Loes) en Paul van Soest (Bassie en Adriaan, Toen was geluk nog heel gewoon). Natuurlijk is Gerda Lems niet te missen in deze Feyenoord aflevering van Café de Kapenees. Gerda is bekend van haar succesvolle rol in Feyenoord de Opera en haar bezoek aan het programma Pauw waar zij sprak over haar liefde en passie voor Feyenoord. Zij wordt momenteel gevolgd door het team van Rutger Castricum dat een reportage over haar en haar man Frans maakt.

Verhaal:

Zus (Loes Schnepper) is de eigenaresse van Café de Kapenees, één van de laatst overgebleven authentieke kroegen op Katendrecht. Koos (Paul van Soest) is vaste klant en lijkt met zijn barkruk vergroeid. Wanneer Zus net is bekomen van de onderhandelingen met projectontwikkelaar Lindeman staat  de arbeidsinspectie op de stoep.

Koos is al weken van slag omdat hij is gevraagd voor een interview over Feyenoord. Hij kan eindelijk met iemand praten die Feyenoord gewoon begrijpt. Er zijn er namelijk niet veel meer die, net als Koos, het Feyenoord van vroeger persoonlijk hebben meegemaakt. Dat zijn vrouw Alie niet thuis is gekomen heeft minder prioriteit.

Kom gezellig langs bij Zus van Trossen in haar café vol echte Rotterdammers en Feyenoorders. Daar kan een mens zich pas helemaal ontspannen. Dat wil zeggen, als je niet moeilijk doet over ontvoeringen, afpersing, een dreigend faillissement en een paar gebroken harten. Dat soort dingen gebeuren nu eenmaal en het gaat uiteindelijk toch om Feyenoord.
Paul van Soest Feyenoord
Dat in deze aflevering alle mogelijke hulpdiensten nodig zijn om het café het hoofd boven water te laten houden lijkt duidelijk. Genoeg reden om weer eens lekker te gaan zitten voor een nieuwe aflevering van Café de Kapenees: Hand in Hand.

Datum: Dinsdag 23 mei en woensdag 24 mei 2017
Locatie: Kantine Walhalla
Sumatraweg 9-11, 3072 ZP Rotterdam
Entree: €10 (inclusief een exemplaar van supportersblad de Hand in Hand mei editie)
Aanvang: 20:30 uur
Klik hier om kaarten te bestellen voor de voorstelling.

Datum: Donderdag 25 mei 2017
Locatie: Islemunda, Podium van IJsselmonde
Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam
Entree: €10 (inclusief een exemplaar van supportersblad de Hand in Hand mei editie)
Aanvang: 20:30 uur
Klik hier om kaarten te bestellen voor de voorstelling.