Altijd lastig

Als de zon nog niet is opgekomen, vertrekken al vele Feyenoorders richting Rotterdam. De KNVB is op het krankzinnig idee gekomen om het veel te vroege tijdstip van 12.30 uur nog verder te vervroegen naar 12.15 uur. Leuker kunnen ze het niet maken.
Het altijd lastige FC Utrecht komt op bezoek. Die ploeg heeft sinds deze week een nieuwe trainer: goede bekende Dick Advocaat zwaait nu de scepter in de Galgenwaard. Hij kan zwaaien wat hij wil: de punten blijven in Rotterdam.

Eerbetoon

Als half Nederland nog niet is ontwaakt, stroomt de Kuip al vol met supporters. Velen hebben de regen getrotseerd om hun cluppie aan te moedigen. De spelers van beide ploegen zijn ook nog niet helemaal uitgeslapen, de eerste tien minuten zijn nauwelijks de moeite van het aankijken waard. Het eerste spraakmakende moment heeft niets met voetbal te maken, maar met iets dat veel belangrijker is. Dit weekend staan door heel Nederland supportersgroepen stil bij het drama in Oss. Ook in De Kuip is er een eerbetoon.

Eerbetoon aan een medesupporter

Een minuut lang klapt iedereen. Waar supporters stilstaan bij het overlijden van een medesupporter, gaat de wedstrijd verder. Feyenoord wordt sterker. Voornamelijk Robin van Persie krijgt kansen, veel kansen. Ondanks zijn geweldige linkerbeen weet hij keeper Jensen niet te verschalken. FC Utrecht staat onder druk en doet er alles aan om de wedstrijd te vertragen. Het neemt ruimschoots de tijd om het spel te hervatten. Hiervoor krijgt het ook alle gelegenheid. De scheidsrechter van dienst fluit overal voor waardoor het spel vaak stilligt. Als de eerste helft tot een eind komt, is het nog steeds 0-0.

Aandringen

Giovanni van Bronckhorst instrueert Nicolai Jørgensen

Het verval qua spel is in de tweede helft zeer groot. De eerste tien minuten na rust zijn niet goed. Ayoub en Jørgensen mogen warmlopen. Na een uur voetbal komt de Deense spits in de ploeg voor Toornstra. Feyenoord wil winnen in eigen huis. Het spel wordt pas beter in het laatste kwartier. Dan begint de ploeg weer aan te dringen en komen we weer in het

Jeremiah St. Juste

zestienmetergebied van de Utrechters. Nadat kleinere kansen zich opstapelen, combineert de met een paarse coupe getooide St. Juste met Steven Berghuis. De rechtsback haalt de achterlijn en trekt voor… JAAAA!!! Daar is-ie dan! Robin van Persie! Tóch nog een goal. Iedereen springt op en is opgelucht.

Ballenjongen

Als er weer is afgetrapt, heeft Utrecht opeens haast. De ploeg zoekt direct de aanval en krijgt nog een vrije trap. Het schot gaat ruim over. Vervolgens sprint een Utrecht-speler naar een ballenjongen om snel een bal uit zijn handen trekken. Het jonge Rotterdams talent is totaal niet onder de indruk en houdt de bal bij zich. Het publiek reageert direct en weet: die komt er wel. Als Justin Bijlow de bal naar voren trapt, is het afgelopen. Feyenoord wint van FC Utrecht, de punten zijn binnen, op naar volgende week: Feyenoord-Vitesse. Om 16.45 uur, dus volgende week kunnen we uitslapen.