Skip to content

De Feijenoorder niet blij met straf UEFA

We krijgen veel vragen binnen van supporters die zich zorgen maken over het niet bij kunnen wonen van de eerstvolgende Europaleague wedstrijd. Wij balen enorm van de door de UEFA opgelegde straf die buitenproportioneel is, zeker gezien het feit dat de UEFA en de partners van de UEFA maar wat graag gebruik maken van de sfeerbeelden uit de stadions in hun promotiecampagnes voor radio en tv. Dat is logisch, want het ontsteken van vuurwerk bij voetbalwedstrijden is niet toegestaan, maar niemand zal ontkennen dat het de sfeer in het stadion een enorme boost geeft. De Feijenoorder is voor sfeervolle stadions maar ook voor veiligheid. We hopen dat sfeervolle stadions in de toekomst niet langer leiden tot buitenproportionele straffen, maar tot acceptatie zodat er gekeken kan worden naar hoe supporters op een veilige manier hun club kunnen steunen op de manier die ze zelf willen.

Voorts vinden we de straffen die opgelegd worden ook nog eens discriminerend omdat de UEFA in drie rangen competities wel extreem onderscheidt maakt in prijzengeld, maar de boetebedragen voor iedereen hetzelfde zijn. Hiermee worden clubs uit de laagste competities buitenproportioneel gestraft. Niets kan dat goed praten, en dit is dan ook een onderwerp dat De Feijenoorder aangekaart heeft bij de FSE en de UEFA. Een organisatie die zijn mond vol heeft over ‘equal game’ moet zich er ook naar gedragen.

Tot slot stonden beide wedstrijden tegen Marseille in het teken van een puinzooi. Vooral de uitwedstrijd was van epische proporties. De Europese partner van De Feijenoorder, FSE is een onderzoek begonnen over fan ervaringen het afgelopen seizoen. De Feijenoorder roept alle Feijenoorders op om deze lijst in te vullen:

https://www.surveymonkey.co.uk/r/BFM7TWD