Skip to content

Herdenkingsdoek 2022-2023

Herdenkingswedstrijd

Tijdens de jaarlijkse openingswedstrijd in De Kuip staan we stil bij alle overleden Kameraden. Voor de wedstrijd hangt het Herdenkingsdoek op De Noordzijde met hierop de namen van overleden supporters, spelers, trainers, bestuursleden en een ieder zich verdienstelijk voor onze club heeft gemaakt. Wil je een naam doorgeven van iemand die ons ontvallen is? Stuur dan een e-mail naar: [email protected] De namen worden op het spandoek gespoten door vrijwilligers van ons sfeerteam. Geef de naam van een overledene uiterlijk twee weken voor de dag van de openingswedstrijd door!

 

Opdat wij nooit mogen vergeten.

 
 

De openingswedstrijd in De Kuip. Vaak een van de eerste keren dat we elkaar weer treffen op de tribune. Veel bekende gezichten op het vak, maar toch ook elk jaar weer nieuwe Feijenoorders die je binnen de kortste keren om de nek zal vliegt bij een goal voor Feyenoord.

De Feijenoorder organiseert traditiegetrouw het eerbetoon aan (oud)spelers, medewerkers van de club en supporters door middel van het Herdenkingsdoek.

Geschiedenis herdenkingsdoek
In januari 2012, een jaar na het overlijden van clubicoon Coen Moulijn, is er vanuit de supporters een initiatief gestart om (oud)spelers, medewerkers van de club en supporters die zijn overleden te eren met een spandoek. Het idee ontstond zo’n vier dagen voor de herdenking van Coen zijn sterfdag. In allerijl werden er namen verzameld en werden deze op een spandoek gespoten. Op 4 januari 2012, de dag waarop het overlijden van Coen voor het eerst werd herdacht, werd het doek aan de hekken op het voorplein van het stadion opgehangen. Het doek is in de loop der jaren gegroeid en is op dit moment om en nabij 106 x 9.6 meter.

Waarom een herdenkingsdoek?
Helaas ontvallen ons elk jaar weer tientallen Feyenoorders. Nabestaanden willen hen graag eren met een eerbetoon bij een wedstrijd in De Kuip. Om te voorkomen dat er elke wedstrijd een individuele herdenking plaatsvindt, is er uiteindelijk voor gekozen om een gezamenlijk en passend moment te kiezen. Dit is de traditionele openingswedstrijd van ieder seizoen geworden. Er wordt een minuut stilte gehouden en het spandoek wordt uitgerold. Voor zover bekend is er geen enkele andere club ter wereld die de overledenen op deze manier eert!

Opdat we nooit vergeten!
Het gehele seizoen beheert De Feijenoorder de namenlijst voor het herdenkingsspandoek. Het merendeel van de overleden Feyenoorders wordt op een speciaal daartoe in het leven geroepen e-mailadres aangemeld. Het sfeerteam van De Feijenoorder spuit elk jaar de namen van overleden Feyenoorders op het spandoek erbij. Voor de nabestaanden is het spandoek een onderdeel van de rouwverwerking. De liefde voor Feyenoord is groot en de nabestaanden zijn blij met een herdenkingsplekje op het spandoek.

Aantal namen op het doek
Op dit moment staan er 1279 namen op het doek. In het afgelopen seizoen zijn ons helaas 119 Feyenoorders ontvallen.

Stilte en kippenvel bij de supporters en spelers in het stadion. Verdriet en trots bij de nabestaanden. You’ll Never Walk Alone! 

Foto: Danny de Groot