Bezoekersvak in De Kuip

FSV De Feijenoorder is voor een gastvrij ontvangst van uitsupporters. Om daar aan bij te dragen delen we graag onderstaande informatie.

Stadion Feijenoord

In 1937 werd Stadion Feijenoord, in de volksmond De Kuip genoemd, officieel geopend. In de jaren daarna heeft het stadion een aantal gedaantewisselingen ondergaan. Zo werd tijdens de grootschalige renovatie in 1994 o.a. een volledige overkapping aan het stadion toegevoegd en werd in 2013 het bezoekersvak volledig op de tweede ring gesitueerd.Officieel beschikt De Kuip over 51.117 zitplaatsen. Het flexibel bezoekersvak bevat 1.200 zitplaatsen conform de regels van de KNVB.

Indeling bezoekersvak

Het bezoekersvak is gevestigd op de tweede ring van de ‘Willem van Hanegem tribune’, (ook wel bekend als de ‘groene sector’ en gelegen achter het doel). Vak GG is het reguliere bezoekersvak. Vak FF is het flexibel bezoekersvak. Als bezoekende supporters alleen op vak GG plaatsnemen wordt vak FF meestal beschikbaar gesteld aan Feyenoord-supporters.

Kaartprijs bezoekersvak

Een kaart voor het bezoekersvak kost 24.50 euro. Dat is zonder extra kosten die de bezoekende club kan rekenen voor bijvoorbeeld vervoer en of de stewards. Het komt voor dat clubs aanbieden om op basis van wederkerigheid een lagere prijs af te spreken.Dat houdt in dat een kaart voor het bezoekersvak bijvoorbeeld op 15 euro wordt gesteld. Omgekeerd betalen Feyenoordsupporters bij de betreffende uitwedstrijd dan ook slechts 15 euro voor de kaart. Daar komen dan nog wel de eerder genoemde extra kosten bovenop.

FSV De Feijenoorder is voorstander van dit soort afspraken omdat wij vinden dat het bezoek van uitwedstrijden goedkoper moet worden. Feyenoord werkt hier niet aan mee omdat dit de club teveel inkomsten scheelt.

Capaciteit bezoekersvak

In het bezoekersvak worden de wedstrijden meestal staand door de bezoekende supporters bekeken. Om de veiligheid te garanderen worden niet alle beschikbare zitplaatsen verkocht maar maximaal 1.200 zitplaatsen (een bezettingspercentage van ca.90%).

Vak GG (bevat 782 zitplaatsen)
Vak FF (bevat 572 zitplaatsen)

vak_gg

vak_ff

Afmetingen bezoekersvak

In de afbeelding hieronder de afmetingen (in meters) van het bezoekersvak. Vak GG en vak FF zijn van elkaar gescheiden door een hoge lexaanwand. Er is geen doorgang tussen beide vakken. Ook aan de voorzijde bevindt zich een lexaanwand. Aan de buitenzijde is de lexaanwand 1,50 meter hoog (vanaf bovenzijde lexaanwand tot aan de spatschermen).

bezoekersvak_afmetingen

Afscherming bezoekersvak

Het bezoekersvak is aan weerszijde van lexaanwanden en netten voorzien. Aan de voorzijde worden in principe geen netten gehangen, tenzij men zich daar eerder heeft misdragen door bijvoorbeeld het naar beneden gooien van attributen en/of vloeistoffen. FSV De Feijenoorder begrijpt dat ze soms nodig zijn maar wil waar mogelijk af van netten en hekken, dat past niet bij een gastvrije ontvangst. We hebben er allemaal belang bij om op een plezierige manier (uit)wedstrijden te bezoeken. Corrigeer dus waar mogelijk je medesupporters en onthoud je van ongepast gedrag.

Sfeeractie bezoekersvak

Alle sfeeracties die in De Kuip georganiseerd worden, dus ook die in het bezoekersvak, moeten vooraf worden aangevraagd. Doeken en dergelijke moeten daarbij worden voorzien van een certificaat brandveiligheid. Zonder een dergelijk certificaat zijn alleen materialen van maximaal 1m2 toegestaan. FSV De Feijenoorder is van mening dat er ruimte moet zijn voor ludieke acties en of spandoeken. Voor nodeloos kwetsende of beledigende doeken is geen ruimte. Het beleid van Feyenoord staat nu alleen uitingen toe die pro eigen club zijn. Voor ludieke acties is op dit moment dus geen ruimte.

Sfeeracties kunnen via de eigen club worden aangevraagd. FSV De Feijenoorder onderhoudt goede contacten met haar collega verenigingen. Wij zijn desgevraagd altijd bereid te bemiddelen.

Niet toegestaan in het bezoekersvak

Wat allemaal niet is toegestaan is aan de bezoekende club om naar de supporters te communiceren. Weet alvast dat Feyenoord geen club is van trommels en toeters. Dat past niet bij onze cultuur. Het is daarom niet toegestaan om deze De Kuip mee in te nemen.