Legioenzaal

Op 3 april 2005, voor de wedstrijd Feyenoord – AZ, opende de Legioenzaal voor het eerst zijn deuren. Zo is er een echt supportershome ontstaan, waar supporters zich kunnen ophouden.
Legioenzaal 12 jaar

De Legioenzaal is tijdens thuiswedstrijden voor en in de rust alleen te bezoeken door supporters op de gele zijde. Na de wedstrijd kunnen alle supporters naar de zaal.

Begin 2004 is het idee ontstaan om de voormalige dienstdoende kille kantine grondig te verbouwen. Na gesprekken door FSV De Feijenoorder met Feyenoord en het Stadion is dat toen ook gedaan. Het financiële plaatje voor de verbouwing zouden de drie partijen op zich nemen. Uiteindelijk heeft FSV De Feijenoorder de verbouwing voor het grootste gedeelte financieel op zich genomen, maar ook het aanschaffen van het interieur, waaronder de DJ installatie, beamer en het scherm is door FSV De Feijenoorder gedaan.

De Legioenzaal is het bekijken waard. De zaal lijkt van binnen op de Kuip met zijn lichtmasten en zijn er prachtige muurschilderingen van Feyenoord iconen te vinden die persoonlijk hun afbeelding van hun handtekening hebben voorzien. Daarbij sieren vele doeken de zaal. Aan de DJ tafel hebben in de loop der jaren vele bekende DJ’s hun kunsten vertoond en op het grote scherm zijn wedstrijden te zien.

In de jaren dat de Legioenzaal zijn deuren open heeft, financiert FSV De Feijenoorder de Legioenzaal, zowel op wedstrijddagen als bij evenementen die daar voor supporters worden gehouden.

Kom eens langs.